Уникалните свойства на материала се дължат на неговия строеж. Корковата структура прилича на пчелна пита, съставена от миниатюрни многослойни килийки, изградени от лигнин и целулоза. Вътрешността им е запълнена с газообразно вещество – смес от азот и кислород. Това дава възможност на корка да възстановява първоначалната си форма след физическо въздействие или натиск. Коркът съдържа и суберин – клетъчен сок, почти непроницаем за течности и газове, неразтворим във вода и спирт.

Коркът е почти незаменим като облицовъчен, топло-, влаго- и звукоизолационен материал. Допълнителни предимства са неговите необикновена издръжливост и дълготрайност. Корковите покрития не се овлажняват, не гният, лесно се почистват и са химически инертни към въздействието на битови химически препарати. След специална обработка в заводски  условия в корка не се развиват патогенна микрофлора, гъбички и насекоми.

Топлоизолационните свойства на материала спомагат за поддържането на комфортна температура в помещенията: през зимата той съхранява топлината, а през лятото държи хладно. Коркът се явява и най-добрият природен звукоизолатор. Корковите покрития "гасят" звуковите и механичните колебания, което води не само до значително намаляване нивото на шума, но и до изчезване на ехото.

Коркът не се пропива със странични миризми като например цигарен дим, не се наелектризира за разлика от много синтетични материали и не събира прах – свойство, което е особено важно за хора, страдащи от алергии.

РАЗПРОДАЖБА
на коркови тапи
Гарантирано ниски цени!

Очакваме Ви!